[NL]

Femke van Eijndthoven (1995) is beeldend kunstenaar, kunstdocent en atelierpedagoog.

Het fijngevoelige werk van beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven begint vanuit haar fascinatie voor de natuur. Ze richt haar aandacht op lichtval, het bewegen van water, het ruisen van de wind, of juist de stilte van een weidse vlakte.
In schilderijen en prints krijgen deze zintuiglijke ervaringen van de natuur een nieuwe en bijna abstracte gestalte. De verstilling die ze in de natuurverschijnselen ervaart, worden in haar werk zichtbaar.
Subtiel en vol experiment, zie je in de schilderijen zachte kleurnuances en diepe tinten ontstaan, afgewisseld met een spel van licht. Beelden waarin de toeschouwer kan verdwijnen en nieuwe subtiliteiten kan ontdekken.

———————–

Hoe leren kinderen?
Welke rol speelt nieuwsgierigheid en verwondering in het leerproces?
Welke hulp kan kunst bieden om het natuurlijke leerproces van kinderen te observeren, onderzoeken en uit te dagen? Op welke manier wordt hier aandacht aan gegeven binnen het huidige onderwijs?

Als beeldend kunstenaar en atelierpedagoog houd ik mij dagelijks bezig met deze vragen.
Ik denk graag met je mee over de invulling van (kunst)onderwijs, educatieve programma’s en tentoonstellingen om deze meer aan te laten sluiten op de beleving en onderzoeksprocessen van kinderen.
 

[EN] Coming soon