Etsen

Bij etsen krassen we een afbeelding in een plaat, bestaande uit lijnen en stippen. Samen transformeren we je idee naar een geschikt ontwerp en drukken we deze af met inkt en een drukpers! Je gaat naar huis met mooie afdrukken van je ets én je etsplaat, zodat je thuis eventueel nog verder kan gaan.

Wat ga je leren?

  • Je idee omzetten tot een ontwerp op basis van lijnen
  • Op een veilige manier krassen
  • Het prepareren van het papier en de etsplaat
  • Drukken met een pers én op een manier dat je het thuis ook kan doen

Ik leer je de technieken van het etsen en je krijgt een hand-out en tips mee naar huis om thuis verder te kunnen werken!

Bij deze workshop leer je het complete proces van etsen. In slechts 3 uur tijd kunnen we niet een heel ingewikkeld ontwerp maken, wil je dat toch liever wel? Of wil je het experiment aangaan en je ets combineren met monodrukken zoals de afbeelding hiernaast? Doe dan mee met de meerdaagse!

Het is ontzettend leuk om je creatieve kant (weer) te leren kennen. Femke gaf uitleg en hielp waar nodig. We gingen eerst schetsen en daarna drukken. Het drukken gaf nieuwe inzichten in het kleurgebruik en bracht mij op allerlei ideeën voor het vervolg van mijn “guts-activiteiten”. Zo ontstonden diverse druksels.

Deelnemer van de workshop linodrukken

Eendaagse workshop

3 uur durende workshop

€.. incl BTW en materiaalkosten

Prijs volgt snel!

Meerdaagse cursus

Ingewikkelder ontwerp etsen en/of combineren met monodrukken

€.. incl BTW en materiaalkosten

Prijs volgt snel!