Monoprinten

Monoprints zijn one-of-a-kind afdrukken. In plaats van gutsen in een linoblok, maken we afbeeldingen direct op de inktplaat, dit drukken we vervolgens af met behulp van een pers. Hierdoor zal elke afdruk uniek zijn. Experimenteren staat hier echt centraal en zorgt voor veel plezier en flow. In deze workshop maak je vele originele prints die de show zullen stelen in je huis!

Wat ga je leren?

  • Omgaan met inkt
  • Onderzoeken wat je kan doen met verschillende materialen
  • Kleurverloop maken met inkt
  • Drukken met een pers én op een manier dat je het thuis ook kan doen

Ik leer je de technieken van het monoprinten en je krijgt een hand-out en tips mee naar huis om thuis verder te kunnen werken!

Bij deze workshop gaan we veel zonder plan te werk, ideeën ontstaan al doende. Perfect voor de nieuwsgierige onderzoekers! Heb je toch al een idee van wat je zou willen maken en wil je daar liever mee aan de slag? Kijk dan eens naar de workshops linodrukken of etsen.

Het is ontzettend leuk om je creatieve kant (weer) te leren kennen. Femke gaf uitleg en hielp waar nodig. We gingen eerst schetsen en daarna drukken. Het drukken gaf nieuwe inzichten in het kleurgebruik en bracht mij op allerlei ideeën voor het vervolg van mijn “guts-activiteiten”. Zo ontstonden diverse druksels.

Deelnemer van de workshop linodrukken

Workshop monoprinten

2,5 uur durende workshop

€35 incl BTW en materiaalkosten