Workshops

7 april: Workshop Linodrukken in Amsterdam > KLIK HIER

creatieve workshop linosnede

Bij deze techniek gutsen (snijden) we een afbeelding uit een linoleumblok en printen we deze met behulp van speciale inkt en een pers. Deze techniek is fantastisch voor experimenteren en geeft snelle indrukwekkende resultaten. Ik garandeer dat je weg zal gaan met een werk waar je trots op bent!

Monoprinten

Monoprints zijn one of a kind afdrukken. In plaats van gutsen in een linoblok, maken we afbeeldingen direct op de inktplaat. Hierdoor zal elke afdruk uniek zijn. Experimenteren staat hier echt centraal en zorgt voor veel plezier en flow. In deze workshop maak je vele originele prints.

Cyanotype

Kunst maken met behulp van de zon? Met cyanotype kan je maar gedeeltelijk de uitkomst van je werk beïnvloeden, de rest doet het zonlicht. Met een lichtgevoelig product maken we blauw-witte afbeeldingen met verschillende materialen.

Etsen

Bij etsen krassen we een afbeelding in een plaat, bestaande uit lijnen en stippen. Samen transformeren we je idee naar een geschikt ontwerp en drukken we deze af met inkt en een drukpers!

Kris Kras Atelier

In de centrale bibliotheek in Utrecht geef ik het Kris Kras Atelier voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud. Hier ligt de focus op het ontdekken van de eigen creativiteit van jouw kind. Ik faciliteer een omgeving voor kinderen om vrij te experimenteren met verschillende materialen en moedig de ouders aan hetzelfde thuis te doen.

Op locatie

Al deze workshops kunnen ook op locatie worden gegeven. Zoek je een leuke activiteit voor je verjaardag, een feest of een personeelsdag, stuur me een bericht!

Onwijs leuke workshop! Ik was verrast door alle verschillende effecten die ik kon bereiken. Ik ga thuis verder ontdekken!

Deelnemer workshop linodrukken

Atelier voor iedereen

*These workshops are mostly in Dutch but English speaking people are welcome as well, I can explain everything in English*

Kunst is mijn thuis. Mijn rust, mijn vrijheid en mijn plezier.

Dit gevoel wil ik met anderen delen. Ik wil anderen het gevoel van flow, rust, creativiteit, vrijheid en oneindige inspiratie laten ervaren.

Ik stel mijn atelier voor iedereen open. Ik deel mijn kennis, ruimte en materiaal zodat ook JIJ je eigen creativiteit kan ontdekken.

Een plek waar alles kan en mag. Een plek voor flow, rust, plezier, inspiratie en creativiteit. Alle hobbels van het creëren worden weggewerkt zodat je vol zelfvertrouwen in je eigen creativiteit en proces kan duiken.

Wil je ook het plezier van maken ervaren? Zoek je een nieuw kunstwerk voor aan je muur en lijkt het je stiekem heel tof om een eigen werk op te hangen? Wil je experimenteren en nieuwe technieken ontdekken met de hulp van een professionele kunstenaar en docent?

creatieve workshops

Het Atelier

Mijn atelier bevindt zich in ateliercomplex de Havenloods in Utrecht.

De workshops zijn eventueel ook op locatie te geven, stuur me een mail met je idee om te overleggen of zie meer info bij ‘Op locatie’.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data en nieuw aanbod van workshops? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

“Ik heb veel plezier aan de workshop beleefd. Ik kon heel mindfull en geconcentreerd aan het werk. Het inspireerde me om te zien wat de andere deelnemers maakten. Femke gaf veel ruimte voor ieders eigen creatieve vrijheid.”

Libby

“Op mijn werk hadden we Femke uitgenodigd voor een workshop linoleum snijden. Het was zonder meer zeer geslaagd.

Het is ontzettend leuk om je creatieve kant (weer) te leren kennen. Femke gaf uitleg en hielp waar nodig. We gingen eerst schetsen en daarna drukken.

Het drukken gaf nieuwe inzichten in het kleurgebruik en bracht mij op allerlei ideeën voor het vervolg van mijn “guts-activiteiten”. Zo ontstonden diverse druksels.

Al met al was het een hele leuke inspirerende middag!”

Gerda
Docent

“De workshop was prettig, ik had snel resultaat en het was leuk om te experimenteren. De eenvoud en de mogelijkheden van het monodrukken waren bijzonder! We mochten van Femke snel aan de slag en haar begeleiding was prettig, rustig en aanvullend waar nodig.

Yvon